Omgeving

Omgeving

Zonhoven ligt centraal in de provincie Limburg en is door zijn ligging de ideale uitvalsbasis voor een goed gevuld weekend, een week of zelfs een langere vakantie. 

Het befaamde openluchtmuseum Bokrijk met de mega gratis speeltuin  is vanaf Balthazar te voet of met de fiets bereikbaar. Bijzonder feeëriek zijn de winteravonden in de Kerstperiode.

Naar Pukkelpop gaan wij altijd met de fiets.  Je mag er één lenen, of we brengen je en halen je op. 

Het Extrema Outdoor Festival vindt plaats in buurgemeente Houthalen-Helchteren.

 

Voor het vermaarde Rolmo’s Roots Rock, een naam met internationale faam in de rockabilly-scene, moet je bij ons gewoon de straat oversteken.

 

Voor de beroemde Kuil van Zonhoven (Wereldbeker Veldrijden), wordt onze straat afgesloten (geen nood, we zorgen voor een doorgangskaart en parkeren doe je uiteraard bij ons.)

 

Fietsen, mountainbiken en wandelen.  Dat kan in Limburg eindeloos. Onze eerste kamers heten niet voor niets De Teut (prachtig heidegebied) en De Wijers (uniek waterlandschap met duizend vijvers), beiden gelegen in Zonhoven. Maar ook in de onmiddellijke omgeving liggen prachtige wandelgebieden zoals in het Nationaal Park Hoge Kempen,  met Connectera en Kattevennen als fantastische toegangspoorten.

 

Wie Limburg zegt, zegt fietsen. De Schansenroute ,een traject van 45 kilometer dat je laat kennismaken met de verschillende cultuurhistorische getuigen van onze gemeente, loopt door onze straat en maakt onmiddellijk verbinding met het eindeloze fietsroutenetwerk dat Limburg rijk is. Fietsen door het Water in Bokrijk is echt vlakbij, maar ook Fietsen door de Bomen in Bosland is voor de geoefende fietser zeker behapbaar. (E-)fietsen huren? Geen probleem! Jij  reserveert, wij zorgen er voor!

Ook de Limburgse mijngeschiedenis met C-mine (Genk), B-mine (Beringen), Maasmechelen Village (met de bekende Outlet) loert om de hoek.  

Voor wie van snelheid houdt, is het circuit van Zolder vlakbij.

Hasselt, de hoofdstad van de Smaak, met de trendy boetieks en hippe koffiebars, de Japanse Tuin, het Modemuseum, Jenevermuseum, de grootste jaarlijkse kermis van het land … vlakbij.

Genk, bekend om zijn shoppingcenters, de gezellige Vennestraat , de beroemde Italiaanse eethuizen zoals La Botte, Genk On Stage, … vlakbij.

De Lommelse Sahara… half uurtje.  Maar even goed ben je op een half uur in Luik… waardoor je de Limburgse en Ardense natuurbeleving kan combineren tot een mooie vakantie dicht bij huis.

 

 

 

Dus: www.visitlimburg.be, maar visit www.balthazarzonhoven.be  first!